Markkinoiden parhaat Bluetooth-kaiuttimet

Näin vuonna 2019 voidaan hyvällä syyllä todeta, että Bluetooth-kaiuttimet eivät olleet mikään ohimenevä trendi. Tilausta näille kätevästi mukana kulkeville ja kodin eri nurkkiin sijoitettaville laitteille on edelleen, ja vuosien varrella tekniikka on kehittynyt entistä parempaan suuntaan. Äänen laatu on nykyisin varsin tasokasta parhaissa Bluetooth-kaiuttimissa, samaten akun kesto. Mutta mitkä ovat markkinoiden aivan parhaat Bluetooth-kaiuttimet nykyisin? Otimme selvää – pääpainon ollessa kannettavissa kaiuttimissa.

JBL Boombox

Jos nykytarjonnasta pitäisi valita vain yksi Bluetooth-kaiutin, valinta osuisi JBL:n Boomboxiin. Kyseessä ei ole välttämättä millään yksittäisellä osa-alueella paras tarjolla oleva vaihtoehto, mutta eräänlaisena joka paikan höylänä se on ehdottomasti parasta mitä tarjolla on. Kaiuttimessa on erilliset valinnat sisä- ja ulkokäyttöön, eikä valinta ole pelkkää kosmetiikkaa.

Vedenkestävän JBL Boomboxin akunkestoa luvataan 24 tunnin edestä, ja testien perusteella lupaukselle on myös katetta. Vedenkestävän ja yllättävän helposti mukana kulkevan stereokaiuttimen äänenlaatu on erittäin korkeaa tasoa. Lisää vastinetta rahoille tarjoaa JBL Connect+ -toiminto, jonka avulla kaiuttimen voi yhdistää muihin JBL:n kaiuttimiin helposti.

Bose SoundTouch 20

Bose on kokenut valmistajana jonkinlaisen renessanssin, ja 90-luvulla HiFiin pärähtäneet audiofriikit ovat tästä innoissaan. Bluetooth-kaiuttimien rintamalla Bosen tarjonta on laadukasta, ja tästä visuaalisestikin hyvin tyylikäs SoundTouch 20 on erinomainen esimerkki.

Bose SoundTouch 20 on suunniteltu kotikäyttöön, eikä se sovellu mukana kannettavaksi. Kiinteään käyttöpisteeseen Bluetooth-kaiutinta etsivälle kyseessä on yksi parhaista vaihtoehdoista: audiokokemus hakee vertaistaan. SoundTouch 20 on yhdistettävissä myös suoraan Wi-Fi-verkkoon, jonka kautta sitä voi käyttää natiivisti yhdessä esimerkiksi Spotifyn kanssa.

Sony XB10

Rajallisella budjetille operoiville Sonyn XB10-kaiutin tarjoaa paljon vastinetta pienelle rahalle. Suomessa kaiuttimen saa uutena noin 50 euron hintaan. Pieneksi ja mukana kuljetttavaksi puolihalpiskaiuttimeksi XB10 yllättää hyvällä äänenlaadullaan. Erityisesti bassotaajuudet ovat varsin jykeviä. Kaksi XB10-kaiutinta voi yhdistää toisiinsa.

Held in the hand to show the size.

Myös akunkeston suhteen Sony XB10 yllättää positiivisesti. Tämän hintaluokan kaiuttimet eivät usein yllä lähellekään edes kymmenen tunnin akunkestoa, mutta vedenkestävä XB10 tarjoaa soittoaikaa jopa 16 tunnin verran. Ja kuten japanilaisen laadun imagoon sopii, Sonyn jälki tuntuu varsin jykevältä: halvan muovisuuden tunne ei tässä kaiuttimessa tule ajankohtaiseksi.

UE MegaBoom 3

Ultimate Earsin UE MegaBoom 3 säväyttää jo erottuvalla ulkonäöllään. Tämä ei tietenkään kerro vielä yhtään mitään äänenlaadusta, mutta kevyt ja mukana kannettava kaiutin ei petä onneksi silläkään osastolla. Tässä on erittäin varteenotettava kilpailija XB10:lle ja JBL Boomboxille, jotka tosin ovat aavistuksen kevyempiä – UE MegaBoom 3 painaa 907 grammaa.

MegaBoom 3:sta on vaikea löytää suhteellisen painavuutensa ohella muita vikoja, jollei sitten Alexan tai Google Assistantin tuen puuttumista sellaisiksi laske. Suomen markkinoilla nämä tuskin ovat monien mielestä isoja puutteita. Täydellinen vedenpitävyys taas on iso plussa. Design voi jakaa mielipiteitä: jos se miellyttää eikä paino tunnu liialliselta, on tässä potentiaalinen vaihtoehto.

Bose Soundlink Mini II

Lisää Bosea, kiitos! Näin voi todeta, ainakin jos tarjolla on Soundlnk Mini II. Esteettisesti varsin tyylikäs alumiinikuorinen kaiutin miellyttää varmasti ainakin varttuneempaa HiFi-harrastajaa, joskaan naispuolisten harrastajien estetiikan tajuun se ei välttämättä osu aivan kympin arvoisesti.

Äänenlaadultaan Soundlink Mini II on basson ja treblen osalta markkinoiden parasta luokkaa. Ainoa miinuspuoli on varsin vaatimaton kymmenen tunnin akunkesto, joka ei välttämättä riitä kaikille käyttäjille.