Siisteimmät uudet äänentoiston vempaimet

Viimeistään rajat ylittävä verkkokauppa on tällä teknologian aikakaudella taannut sen, että erilaiset vempaimet on helppo hommata kotiin käden käänteessä. Joskus verkkoshoppailu tuntuu vähän liiankin helpolta, sillä krääsää kerääntyy nurkkiin varsin helposti… Siirrytään kuitenkin muitta mukinoitta tsekkaamaan, millaisia uutuuksia Hi-Fin puolelta meille kuluttajille taas on tarjolla.

JBL Pulse 3 Bluetooth -kaiutin

Keväällä 2017 julkaistut JBL:n sylinterinmuotoiset kaiuttimet jakavat varmasti mielipiteitä. Toisten mielestä nämä ulkonäöltään varsin erottuvat bluetooth-kaiuttimet ovat siisteintä ikinä, toiset taas pilkkaavat niitä lähinnä laavalampuiksi. Pulse 2 -kaiuttimiin verrattuna Pulse 3 on joka tapauksessa suuri muodonmuutos, hädin tuskin tunnistettavissa saman sarjan tuotteeksi. Äänenlaadusta ei silti tässäkään JBL:n tuotteessa tingitä.

Sennheiser Ambeo Soundbar

Sennheiserin uutuustuote esiteltiin CES 2018 -messuilla ja keräsi runsasta huomiota osakseen yhtiön messuosastolla. Taustalla näkyy entisen Neumann-yhtiön ajuritekniikka, ja äänenlaatu on tämän tyypin ja hintaluokan laitteeseen parasta, mitä saatavilla on. Realistinen, virtuaalinen 3D-surround Dolby Atmosille ansaitsee erityismaininnan. Soundbar-hankintaa harkitseville Ambeo on tuote, jota ei kannata sivuuttaa. Varsinainen julkaisu antaa kuitenkin odottaa itseään vielä jonkin aikaa.

Audio Technica ATH-DSR9BT

Audio Technican bluetooth-kuulokkeet ovat kuin luodut muuttamaan mielikuviamme langattomista kuulokkeista. Kyseessä ovat ns. over-ear-kuulokkeet eli korvan peittävät kuulokkeet. Käytössä on yhtiön oma Pure Digital Drive -tekniikka, joka pitää signaalin koko ajan digitaalisena eikä konvertoi sitä analogiseen muotoon. Eron todellakin kuulee. Nämä Audio Technican kuulokkeet siis tarjoavat langattomuutta ja laatua samaan aikaan, mutta kääntöpuolena on tietysti hintalappu – alle 500 euron eivät kuulokkeet uutena irtoa.

Bragi Ears

Bragin uutuustuote ei ole jokaiselle tarkotettu, mutta kohderyhmä on siitä varmasti innoissaan. Bragi Ears -nimeä kantavat kuulokkeet eivät ole musiikin tai muiden äänten kuunteluun, ne on nimittäin luotu toimimaan tinnitusta vastaan. Bragi Ears käyttää erityistä algoritmia, jolla pyritään vähentämään tinnituksen haittoja ja samalla parantamaan kuuloa. Tiettävästi käyttäjäkokemukset ovat vaihdelleet uutuustuotteessa melko paljon, joten testaaminen ennen noin 1 000 euron kuulokkeiden ostamista on vähintäänkin suositeltavaa.

Sonarworks

Nyt ei kyse ole varsinaisesti vempaimesta, joten kaappi- ja säilytystilan kanssa kamppailevat voivat huokaista hetkeksi helpotuksesta. Sonarworks on ekvalisaattoriohjelmisto, joista ei tietenkään markkinoilla pulaa ole ollut. Tämä CES 2018 -messuilla esitelty ohjelmisto on kuitenkin ottanut paikkansa todella monien ammattilaisstudiojen työkalupakissa varsin nopealla aikataululla, joten aivan turhasta ohjelmistosta ei ole kyse. Lyhyen testin perusteella halpiskuulokkeetkin saavat Sonarworksin avulla aivan uuden ulottuvuuden, joten uutta ekvalisaattoria etsivien tarvitse välttämättä kauaa etsintöjään jatkaa.

Dreamwave Audio Survivor

Pistetään sokerina pohjalle Dreamwaven bluetooth-kaiutin, joka on todellinen bensalenkkarin unelmavalinta autoon. Ulkonäöltään todella erottuvassa kaiuttimessa tulee taskulamppu ja käynnistyskaapelit mukana. IPX5-sertifikaatti takaa, että tämä vempain ei aivan pienistä roiskeista kaadu. Varsin jykevää on Audio Survivorin meno myös äänentoiston puolella, ja hintaa kaiuttimelle tulee noin 250 euroa.