Voiton sävelet – näillä biiseillä juhlitaan mestaruuksia

Futiksen MM-kisat, olympialaiset, Liigan playoffien finaalit, firmapuulaakin ratkaisuottelu… olipa kyse minkä suuruisesta urheilutapahtumasta tahansa, yksi asia on varma: voittoa juhlitaan. Ja mikäpä olisikaan parempi tapa luoda todellista mestaruusjuhlan fiilistä ja voittojuhlan huumaa kuin sopivan musiikin luoma soundtrack? Tässä artikkelissa listaamme kaikkiaan kahdeksan suosittua biisiä, joiden tahdissa on hyvä bailata loppuvihellyksen jo soitua!

Jos suosikkijoukkueesi mestaruusjuhlien sijaan juhlit voittoa vedonlyönnissä, kelpaavat nämä biisit siihenkin tarkoitukseen! Voittava vedonlyönti on tietysti paljon helpompaa, kun ei pelaa omilla rahoilla. Tähän meillä on tarjota avuksi Casinohuone kampanjakoodi, jonka avulla pelaaminen tulee sikamaisen halvaksi.

  1. We Are the Champions

Brittiyhtye Queenin vuonna 1977 julkaisema kappale, joka on mestaruusjuhlissa aivan vakiokamaa. Freddie Mercuryn upea sävellys on varma valinta, jonka jokainen tuntee. Mahtipontisuudessaan se sopii soimaan upeasti todella isojen, kansainvälisten arvokisojen päätteeksi. Pienemmissä urheilutapahtumissa (kaveriporukan sählyturnaukset, jne.) We Are the Champions kuulostaa luonnollisesti koomiselta, mutta se ei ole välttämättä aina huono juttu!

  1. Den glider in

Jokainen, joka muistaa vuoden 1995, muistaa tämän biisin. Peter Karlssonin säveltämä ja sanoittama ja Nick Borgenin esittämä kappale ruumiillisti tuon kevään Leijona-huuman. Alkujaan kappale oli Ruotsin lätkämaajoukkueelle tunnusbiisiksi tarkoitettu, mutta Suomen vietyä Ruotsin kotikisat Globenissa, otimme kappaleen omaksemme. Suomessa Kirka levytti kappaleen uudestaan maajoukkueen ja päävalmentaja Curt Lindströmin kanssa.

  1. Winning Ugly

Likaisen klassisen rockin saralta listalle poimitaan mukaan legendaarisen Rolling Stonesin Winning Ugly. Kappale löytyy brittibändin vuonna 1986 julkaisemalta Dirty Work -albumilta. Kappaleen lyriikoissa Mick Jagger vertaa bändiään urheilujoukkueeseen, joka voittaa kerta toisensa jälkeen, joskaan ei aina pelaa puhtaat jauhot pussissaan! Venäjällä tämä kappale voisi olla edelleen sopiva valinta maata edustaville joukkueille.

  1. Poika (saunoo)

Taiteelliset ansiot eivät välttämättä nouse kovin korkealle tässä Hausmylly-taustaisen Pasi ”Poju” Heinosen kynästä syntyneessä kappaleessa, mutta supisuomalaisena junttibailumusan edustajana kappale puolustaa paikkaansa voitonjuhlissa. Junttius ei tässä ole mikään haukkumatermi, sillä Heinonen on itsekin nimittänyt biisiään junttimusaksi. Alun perin pojan piti saunoa JYPin mestaruusjuhlissa, mutta mestaruutta ei jyväskyläläisille tullut – sen sijaan kappaleesta tuli vuoden 2011 Leijonien maailmanmestaruuden puolivirallinen tunnusbiisi.

  1. Thunder Road

Palataanpa taas kansainvälisiin klassikoihin, sillä sitä Bruce Springsteenin vuonna 1975 julkaisema Thunder Road totisesti on. The Boss ei varsinaisesti ole tullut tunnetuksi voittajatyyppien glorifioijana, mutta Thunder Roadissa kappaleen päähenkilö nousee voittoon vaikeista olosuhteista. Toimii hyvin paitsi voitonjuhlissa, myös tsempin nostattajana. Kenties aavistuksen aikuisemman väestön mieleen – ei EDM-nuorison.

  1. Bailando

Jos taas kaivataan aivotonta eurohumppaa vailla sen syvällisempää sanomaa, mutta sitäkin enemmän bailumeininkiä, on Paradisio-yhtyeen Bailando varmaakin varmempi valinta. Vuonna 1996 julkaistu eurodance tyypillisimmillään edustava kappale oli iso hitti ympäri Euroopan ja sinkkulistan ykkönen mm. Suomessa, Tanskassa ja Italiassa. Sopii aivottomiin ja hervottomiin voitonjuhliin, joissa ei ole väliä sillä, kuka voitti ja mitä voitti.

  1. (Simply) the Best

Tuskin mikään vastaava lista olisi täydellinen ilman Tina Turnerin tunnetuksi tekemää kappaletta. Tiesitkö kuitenkaan, että Turnerin versio oli itse asiassa cover Bonnie Tylerin levyttämästä kappaleesta? No, nyt tiedät. Turner on itsekin tehnyt kappaleesta useamman version, joista duetto Jimmy Barnesin kanssa soi urheilukilpailujen yhteydessä varsin usein.

  1. It’s My Life

Kruunataan lista vielä Bon Jovin kestoklassikolla, joka julkaistiin vuonna 2000. Kappale on jonkinlainen banaali ylistys omaan juttuunsa uskomisesta ja lopulta vaikeuksien kautta voittoon nousemisesta. Ahkeran yrittämisen sanoma ja voittoon uskominen yhdistyvät saumattomasti bilerokkiin tässä kappaleessa. Ehkä paremmin paikallaan yksilöurheilijan kuin joukkueen juhlissa?