Pelikonsolit kodin viihdekeskuksina

Game consolesKun ennen elokuvia katsottiin pääsääntöisesti television muutamasta tarjolla olevasta kanavasta, ja televisiolähetyksiä nauhoitettiin VHS-nauhoille, nykyisin mediaa on mahdollista toistaa kymmenillä eri laitteilla. Televisioissa ja vahvistimissa on sisäänrakennettuja suoratoistopalveluita, älypuhelimilla ja taulutietokoneilla pääsee käsiksi uusimpiin jatkuvasti kehittyviin palveluihin ja tietokone säilyttää yhä asemansa monipuolisena viihdekeskuksena. Moni kuitenkin unohtaa yhtälöstä pelikonsolit, pelikonsoleista on uusien sukupolvien myötä kasvanut varteenotettavia viihdekeskuksia, vaikka ei olisi edes kiinnostunut itse pelaamisesta. Pelikonsolien etuna on niiden alhainen hinta sekä helppokäyttöisyys, konsolin voi kytkeä helposti televisioon tai videotykkiin, ja kirjautua haluamaansa palveluun. Uudet konsolit tukevat kaikkia suosituimpia suoratoistopalveluita. Vaikka televisiot ja muut laitteet tarjoavat jo useita toimintoja, varsinkin älytelevisioiden yleistymisen myötä, on kotiteatteria varten silti parasta hankkia yksi erillinen laite, joka kattaa kaikki tarpeet.

Johtavat konsolimallit, Playstation 4 ja Xbox One, eivät spekseiltään juurikaan kalpene tietokoneisiin verrattuna. Laitteet saa kuitenkin ostettua pelkän tietokoneen näytönohjaimen hinnalla, mikä tekee uusista pelikonsoleista houkuttelevia vaihtoehtoja viihdekeskusta valittaessa. Pelikonsolit tuovat yhteen musiikin, videopalvelut, TV:n, kuvagalleriat, sosiaalisen median sekä tietenkin itse pelit. Pelitkin saa kätevästi ostettua suoraan konsolien kautta, jonka jälkeen ne latautuvat laitteen kiintolevylle, enää ei siis tarvitse raahautua paikalliseen pelikauppaan ostamaan fyysistä kopiota pelistä. Samalla tapaa toimivat suoratoistopalvelujen lisäksi erilaiset elokuvavuokraamot, kaikki nämä palvelut ovat siirtyneet internetiin. Ja vaikka ei olisikaan kiinnostunut perinteisistä konsolipeleistä, on pelikonsoleille tarjolla myös useita kasinopelejä, aina Texas Hold’ Em pokerista hedelmäpeleihin.

Aikaisemmista konsolisukupolvista eroten, uusimmat konsolit on suunniteltu kattamaan kaikki mediatoiston tarpeet. Laitteet eivät häviä muille tarjolla oleville mediakeskuksille juuri missään kategoriassa. Uusimmat palvelut myös julkaistaan välittömästi näille pelikonsoleille, joten uudistukset eivät tule jälkijunassa kuten aikaisemmin. Microsoftin Xbox Onessa tosin vielä on joitain aluekoodirajoituksia, Sonyn Playstation sen sijaan on täysin aluekoodivapaa. Microsoftin konsolin käyttöjärjestelmä on Microsoftin viimeisin, Windows 10. Hyvässä ja pahassa Microsoftin konsoli jakaa mielipiteitä ja moni pitääkin Sonyn julkaisua laadukkaampana, varsikin kevyemmän ja helppokäyttöisemmän käyttöjärjestelmän suhteen. Kyse on kuitenkin lähinnä mielipide-eroista, ja jos laitteen hankkii viihdekeskukseksi, molemmat laitteista enemmän kuin kattavat kaikki tarpeet, mitä tulee median toistamiseen. Lisäksi laitteiden hallinta onnistuu helposti kotisohvalta langattoman ohjaimen avulla.